Дедо на доктор

Докторката: И како се чувствуваш?

Решив да станам вегетаријанец!

– Докторе решив да станам вегетаријанец!

Одрекување од Сатаната

На среде крштевка попот му вели на кумот:

Влав и тројца крадци

Шета Влав навечер по некоја опасна мрачна улица и го начекале тројца крадци

Хулахоп

Таа: Злато купив хулахоп!

Новогодишна желба

Малечко девојче му пишува писмо на Дедо Мраз:

Баба и внук

Бабата му се јавува на внукот на телефон и му вика:

Ќе се женам!

– Тато, јас решив да се женам!

Млада фирма во подем

Се среќаваат двајца другари и едниов му вика на другиот:

Страшно кафе

Разговараат двајца другари:

Засекогаш заедно!

Тој: Злато, сакам од тебе да ги чујам двете зборчиња кои ќе не поврзат засекогаш!?

(М)орална поддршка

Се враќа сопругот од работа дома, видно изнервиран и многу изморен и и вика на жена му:

На интервју за работа

На интервју за работа, работодавачот му поставува прашање на апликантот за работното место:

Не сум пијан

Се враќа маж од кафана пијан летва и за да не го сети жена му, го зема лаптопот, седнува и почнува концентрирано да пишува.

Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш!?

Таткото го прашува малиот син:

– Сине што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?