Влав и тројца крадци

Шета Влав навечер по некоја опасна мрачна улица и го начекале тројца крадци кои му го побарале новчаникот. Влав ко Влав, не сака ни да чуе. Избувнала тепачка, се тепале час и половина и најпосле успеале да го совладаат Влавот. Му го зеле новчаникот, го отвараат и во него 5 денари. Крадциве се изгледале меѓусебно и едниот од нив мртов озбилен вика:
– Аууу браќа, овој да имаше 10 денари ќе не скршеше од ќотек!

 

 

Остави коментар

Поврзани